Åker mycket till Helsingör i sommar. Men det blir så när det är så lätt att bara ta färjan över. Den här gången åkte jag dit med Sebastian. Vi visste inte vad vi skulle göra där, vi visste bara att vi inte ville vara i Helsingborg. Därför tog vi färjan över till vårt kära grannland.

Utan någon planering strosade vi runt på gatorna och kikade in i affärer. Köpte varsin barcardi och wienerbröd och satte oss vid vattnet och njöt. Vi satte oss så att vi hade utsikt över slottet. Och då slog det oss; varför går vi inte in på slottet? Där hade ingen av oss varit innan. To go to the castle, or not to go to the castle – that’s the question. Vi förväntade oss en massa Shakespeare överallt, men blev lite besvikna. Souvenirer och en bild här och var, men annars var det ju mest slottets historia. Ingen av oss är särskilt intresserad av sådant, så vi larvade runt mest. Men fick några fina bilder inne på slottet i alla fall. Ett fint balrum fanns det. En bal på slottet, en sådan skulle man ha.

Väl ute ur slottet var vi hungriga och letade upp något att äta och dricka. Stora räkmackor och vin i överflöd. Och lite mer wienerbröd så klart. Och när vi väl ändå var över på denna sida så passade vi på att dra inom en spritbutik och handla med oss lite dricka. Man vet ju aldrig när det kan komma behövas. Om inte annat är det Malmöfestival i sommar och då kommer det nog drickas lite.

Har haft en helt underbar dag tillsammans med Sebastian. Är riktigt glad att vi har börjat umgås igen. Han får mig att må bra. Att glömma ångesten och alla krav runtomkring. Med honom får jag vara mig själv, och det är OK om jag skulle få en ångestattack. För han förstår, och det är det inte många som gör. Tack för att du finns i mitt liv <3

 

 

balrummet

Balrummet – bara dansande par i vackra kläder som fattas!